Domowe suszone jabłka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Kto nie lubi podjadać? ja tak. Często na przekąskę suszę sobie jabłka. Są zdrowe i smaczne. Cześć pozostawiam na święta , na kompot.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Dowolna ilość jabłek
    2 blaszki wyłożone papierem do pieczenia

Domowe suszone jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jabłka myję , osuszam i kroję cienko w plasterki, rozkładam obok siebie na blachach. Wstawia do piekarnika na ok. 2 godziny w temp. 110 stopni z termoobiegiem. W między czasie uchylam drzwiczki piekarnika, by para wyszła. Czas suszenia , zależy od odmiany jabłek i grubości pokrojenia. Jabłka mogą być gąbczaste ale nie wilgotne.

Porady

Ususzone jabłka przechowuje zamknięte w słoikach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy