suszone jabłka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

tym razem postanowiłam przygotować suszone jabłka na wigilijny kompot.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2kg jabłek jesiennych
    suszarka do grzybów i owoców

Suszone jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, osuszyć, pokroić w krążki,
    można usunąć gniazda nasienne ja nie usuwałam.
    Przygotowane jabłka rozłożyłam na siatkach i włączyłam suszarkę na 3-4 godziny, należy co jakiś czas sprawdzać.
    Tak przygotowane jabłka po wystygnięciu przechowuję w dużym słoiku.

Porady

wykorzystuję na kompot, do czerwonego barszczu, jako przekąskę zdrowe chipsy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy