Faszerowane czerwone cebule i papryki ramiro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy z wierzchniej warstwy, ścinamy górę. Środki wydrążamy.
Z papryk odcinamy wierzchy, wypłukujemy nasionka.
Kaszę gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.
Mięso, środki cebul mielimy w maszynce do mięsa. Mięso mieszamy z ugotowaną kaszą, doprawiamy do smaku przyprawami i posiekanym lubczykiem.
Masą mięsną nadziewamy cebule i papryki. Przykrywamy je odciętymi wcześniej wierzchami. Warzywa zalewamy śmietaną, dodajemy liść i ziela angielskie. Całość zapiekamy w żeliwnym naczyniu, wstawiamy do zimnego piecyka nastawiamy temperaturę na 200 stopni C, po nagrzaniu piecyka zmniejszamy temperaturę do 160 stopni C i pieczemy przez 40-45 minut. Warzywa podajemy polane powstałym sosem i posypane zieleniną.
Komentarze