Cebule faszerowane

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Dietetyczne i zdrowe jedzenie nie musi być nudne.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 duże cebule, 300 gram mięsa wieprzowego, 1 jajko, 3 ząbki czosnku, 2-3 łyżki musztardy
    kilka łyżek siemienia lnianego (opcjonalnie), sól, pieprz, łyżeczka zmielonego kminu.

Cebule faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obierz i wrzuć do wrzątku. Gotuj ok. 7-10 minut. Wyjmij, przekrój na wysokości 1/4. Wydrąż, np. łyżką stołową. Najpierw wciśnij ją do środka, potem przekręć łyżkę dookoła, żeby oddzielić warstwy od siebie i wyciągnij. Część wyjętych cebuli pokrój i dodaj do mięsa. Farsz dopraw solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem, siemieniem lnianym oraz łyżką musztardy. Wypełnij cebule farszem i włóż do piekarnika na godzinę w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy