Gofry drożdżowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne i chrupiące gofry drożdżowe. Świetnie smakują na słodkie śniadanie z dodatkiem świeżych owoców. Polecam

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szkl mąki pszennej
    100 ml oleju
    2 jajka
    1/2 szkl mleka
    1 łyżeczka suchych drożdży
    1 łyżka cukru

Gofry drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wkładamy wszystkie składniki na gofry do miski oraz miksujemy na gładką i lśniącą masę. Odstawiamy ciasto na godzinę przykryte ściereczką aby wyrosło. Gotowe ciasto nakładamy na rozgrzaną gofrownicę (1 łyżka) i smażymy złote gofry. Podajemy ze świeżymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy