Jajka faszerowane wędzonym łososiem i papryką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Proste, a zarazem pyszne jajka z farszem z wędzonego łososia oraz chrupiących kawałków soczystej papryki.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    1 kawałek czerwonej papryki
    80 gram łososia wędzonego na gorąco
    1 łyżeczka chrzanu
    1-2 łyżki majonezu
    pieprz do smaku

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie przecinamy na połówki i wyjmujemy żółtka.

    Wrzucamy żółtka np. do miseczki i rozgniatamy je widelcem.

    Paprykę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do żółtek.

    Dodajemy również podzielonego na kawałki łososia i dokładnie mieszamy.

    Dodajemy chrzan, majonez oraz świeżo zmielony pieprz i znów mieszamy.

    Nakładamy farsz do jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy