Kapuśniak po rzymsku

0 (0 ocen)

Zupa z kapusty włoskiej, z makaronem, serem żółtym, śmietaną...

Składniki:

  • · wywar mięsny 1,5 Litra
    · kapusta włoska 50 dag
    · Makaron kolanka 5 łyżek
    · śmietana 18 proc 1/2 szkl
    · ser żółty 8 dag
    · sól
    · pieprz
    · tymianek
    · czosnek
    · curry
    · przyprawa do zup

Kapuśniak po rzymsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wrzącym wywarem, gotować. Pod koniec gotowania włożyć makaron i ugotować do miękkości. Potem połączyć ze śmietaną i startym serem, chwilę pogotować z przyprawami, doprawić do smaku

Komentarze

Podobne przepisy