Kremowa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moja ukochana zupa - nigdy się nie nudzi:)

  • 30 min

Składniki:

  • -1 marchewka
    -1 pietruszka
    -jasna część pora
    -koncentrat pomidorowy
    -1 łyżeczka cukru
    -1 woreczek ryżu
    -200ml śmietany 30%
    -sól, pieprz
    -listek laurowy
    -2 ziela angielskie
    -natka pietruszki

Kremowa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę, obrać, pokroić w słupki lub kostkę. Pora pokroić w talarki.
  • 2. Zagotować w garnku ok 1 litra wody. Wrzucić warzywa, ziele,listek laurowy i ryż (bez woreczka). Gotować na małym ogniu 20 min.
  • 3. Dodać koncentrat, dobrze wmieszać, chwilę pogotować. Dodać cukier, sól, pieprz.Wyłączyć gaz.
  • 4. Dodać śmietanę i posiekaną natkę. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy