Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem

0 (0 ocen)

Aromatyczny kurczak o słodko ostrym posmaku z zieloną sezonową fasolką szparagową i zdrowym żytnim makaronem. Po prostu rewelacja!

Składniki:

  • 500 g filetu z kurczaka
    Przyprawa do kurczaka
    300 g zielonej fasolki szparagowej
    1 łyżeczka przyprawy garam masala
    3 łyżki śmietany 18%
    250 g makaronu żytniego (rurki)

Kurczak garam masala z fasolką i żytnim makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy mięso. Fasolkę myjemy, odcinamy końce, kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do kurczaka. Przyprawiamy przyprawą garam masala. Mieszamy i dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem. Pod koniec dodajemy śmietanę. Jeżeli kurczak wydaje się nam za suchy podlewamy go odrobina bulionu. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości (makaron żytni bardzo szybko robi się mięciutki, dosłownie po kilku minutach). Makaron łączymy z kurczakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy