Mielone w ziemniaczanych czapeczkach

0 (0 ocen)

  • 20 min

Trzeba coś poodwracać i od razu lepiej smakuje choć to jest to samo co zwykle "mielone z ziemniakami".

  • 20 min

Składniki:

  • mięso mielone 30 dag
    jajko 1 sztuka
    cebula 1/4 sztuki
    mleko 2 łyżki
    bułka tarta 2 łyżki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    ziemniaki kilka sztuk
    olej do smażenia

Mielone w ziemniaczanych czapeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, umyć, obgotować w osolonej wodzie, przekroić na połowę, wyskrobać trochę "miąższu".
    Do mięsa wbić jajko, dodać bułkę, mleko i drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku i zarobić masę.
    Z przygotowanej masy formować kulki i nakładać do ziemniaków. Smażyć mięsną stroną na rozgrzanym oleju.
    Odwrócić i obsmażyć ziemniaki.
    Podawać z surówką albo innymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy