Trzeba coś poodwracać i od razu lepiej smakuje choć to jest to samo co zwykle "mielone z ziemniakami".
20 min
Składniki:
mięso mielone 30 dag
jajko 1 sztuka
cebula 1/4 sztuki
mleko 2 łyżki
bułka tarta 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki kilka sztuk
olej do smażenia
Mielone w ziemniaczanych czapeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać, umyć, obgotować w osolonej wodzie, przekroić na połowę, wyskrobać trochę "miąższu".
Do mięsa wbić jajko, dodać bułkę, mleko i drobno pokrojoną cebulę. Doprawić do smaku i zarobić masę.
Z przygotowanej masy formować kulki i nakładać do ziemniaków. Smażyć mięsną stroną na rozgrzanym oleju.
Odwrócić i obsmażyć ziemniaki.
Podawać z surówką albo innymi dodatkami.
Komentarze