Paluszki rybne na kalafiorze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior obieramy z liści. Dzielimy na koszyki, wkładamy do garnka i kilkakrotnie płuczemy. Zalewamy wodą, wsypujemy łyżeczkę przypraw i gotujemy go do miękkości. Po ugotowaniu kalafior wykładamy na sito i odsączamy.
2.W między czasie naczynie żaroodporne wysmarowujemy tłuszczem. W naczyniu układamy kostkę rybną, zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na ok. 10 - 15 min.
3.Pęczek szczypiorku drobno posiekać
4.Na głębokie talerze wykładamy ciepły ugotowany na miękko kalafior, posypujemy go pokrojonym szczypiorkiem lub zrobioną zasmażka z tartej bułki. Obok kalafiora na talerzu układamy w dowolny sposób kostki rybne
5.Do powyższej potrawy można podać barszcz czerwony do popicia. Smacznego!
Porady
Do powyższej potrawy do popicia można podać barszcz czerwony.
Komentarze