PALUSZKI RYBNE na kalafiorze

0 (0 ocen)

  • 60 min

Potrawa jest łatwa w przyrządzeniu, ale za to zdrowa i pełna witamin. Wykonana jest z warzyw sezonowych. Polecam :)

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g paluszków rybnych panierowanych (mintaj, morszczuk) - 10 szt
    1 mały kalafior
    1 pęczek szczypiorku
    1 łyżeczka przypraw do potraw Kucharek
    barszcz czerwony
    tłuszcz
    tarta bułka

Paluszki rybne na kalafiorze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior obieramy z liści. Dzielimy na koszyki, wkładamy do garnka i kilkakrotnie płuczemy. Zalewamy wodą, wsypujemy łyżeczkę przypraw i gotujemy go do miękkości. Po ugotowaniu kalafior wykładamy na sito i odsączamy.
  • 2. W między czasie naczynie żaroodporne wysmarowujemy tłuszczem. W naczyniu układamy kostkę rybną, zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C na ok. 10 - 15 min.
  • 3. Pęczek szczypiorku drobno posiekać
  • 4. Na głębokie talerze wykładamy ciepły ugotowany na miękko kalafior, posypujemy go pokrojonym szczypiorkiem lub zrobioną zasmażka z tartej bułki. Obok kalafiora na talerzu układamy w dowolny sposób kostki rybne
  • 5. Do powyższej potrawy można podać barszcz czerwony do popicia. Smacznego!

Porady

Do powyższej potrawy do popicia można podać barszcz czerwony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy