Paluszki rybne z rekina

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zostało nam jeszcze sporo rekina w zamrażarce i trochę mozzarelli ,więc postanowiliśmy spożytkować ,to co mamy akurat pod ręką. Paluszki wyszły bardzo smaczne i soczyste.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g steku z rekina
    60 g mozzarelli parzonej
    1 czerstwa kajzerka
    bułka tarta
    1 szalotka
    1 jajko
    2 łyżki smalcu
    sól ,pieprz

Paluszki rybne z rekina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Paluszki rybne z rekina 1. Mięso oddzielamy od chrząstek ,usuwamy skórę. Razem z szalotką i bułką przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Do masy wbijamy jajko ,wyrabiamy na gładko ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem (gdyby masa była zbyt luźna ,można dosypać odrobinę bułki tartej). Z sera wycinamy pasek 5x2cm (4 szt) ,mięso dzielimy na cztery porcje i owijamy nim każdy pasek sera. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym smalcu.

Komentarze

Podobne przepisy