Panga z bazyliowym sosem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam pikantne potrawy tak bardzo, że sam uprawiam chili w ogródku.

Składniki:

  • ● 2 filety z pangi
    ● sól
    ● pieprz cytrynowy
    ● mąka
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● oliwa do smażenia
    Sos:
    ● op. sera typu feta (ok. 27 dag)
    ● garść liści bazylii
    ● ząbek czosnku
    ● 2 łyżki oliwy

Panga z bazyliowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panga z bazyliowym sosem 1. Filety myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem, kroimy
    w kawałki. Oprószamy solą
    i pieprzem, następnie obtaczamy
    w mące, rozkłóconym
    jajku i bułce tartej. Smażymy
    na rozgrzanej oliwie z obu
    stron na złoty kolor.
  • 2. Sos: czosnek obieramy,
    przeciskamy przez praskę.
    Bazylię myjemy i osuszamy.
    Miksujemy z oliwą i czosnkiem.
    Stopniowo dodajemy
    pokrojoną w kostkę fetę. Sosem
    dekorujemy rybę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy