Paprykowy miszmasz

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybkie danie dla fanów kurczaka i papryki.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - piersi z kurczaka (pojedyncza, duża): 1 sztuka
    - kiełbasa swojska (duża): 1 sztuka
    - papryka: 2 sztuki
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - czosnek: 4 ząbki
    - woda: 300 mililitrów
    - sos sojowy slodki: 2 łyżki
    - sos chilli/ pasta chilli: 2 łyżki
    - pieprz i sól do smaku: 1 szczypta
    - przecier pomidorowy mały: 1 sztuka
    - oliwa do smażenia: 2 łyżki

Paprykowy miszmasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy cebulkę i czosnek na małe kawałeczki. Podobnie postępujemy z kurczakiem i kiełbaską.
  • 2. Wszystko wrzucamy na rozgrzana oliwę i smażymy. Gdy cebulka i kurczak się zarumienia dodajemy paprykę. Po chwili zalewamy wszystko woda i dusimy pod przykryciem
  • 3. Dodajemy przecier pomidorowy, sos sojowy, pastę chilli, pieprz i sól. Dobrze mieszamy, po czym pozostawiamy pod przykryciem na około 15 minut.
    Podajemy ze świeżym chlebkiem.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy