PIWNY KURCZAK

0 (0 ocen)

  • 3 min

Wymyśliłam tę potrawę na parapetówkę chciałam zaimponować mojemu bratu który świetnie gotuje.Potrawa okazała się HITEM wieczoru

  • 3 min

Składniki:

  • 1kg udek z kurczaka ,przyprawa do kurczaka, piwo Dębowe

Piwny kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)Ćwiartki z kurczaka namaczam w wodzie z solą na około 2 godz.(Mięso ni
    będzie ciemne od kości).
    2)Ćwiartki obsypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka i odstawiamy na 1 godz.
    3)Układamy ćwiartki w folii do pieczenia zawiązujemy z jednej strony i wlewamy piwo tak żeby sięgało połowy mięsa i zawiązujemy drugi koniec folii.
    4)Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni .Wkładamy kurczaki do piekarnika i pieczemy ok 1 godz.
    5)Podajemy gorące na stół. Życzę smacznego

Porady

WAŻNE: Najlepsze piwo jest Dębowe z innym nie wychodzi takie smaczne

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy