Wszyscy uwielbiamy tarty - Moja 4-letnia Ola również; zawsze pomaga przy ich przygotowaniu - wylepianie ciasta, wałkowanie, układanie farszu - w tym przypadku brokułów. Polecamy!!!
Pyszna tarta brokułowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szybko posiekać nożem i zagnieść składniki na ciasto, utoczyć kulę, owinąć srebrną folią i włożyć na pół godziny do lodówki.
2.Brokuł ugotować al dente ze szczyptą soli.
3.Ciasto po wyjęciu z lodówki wałkować trzy razy, po pierwszym i drugim wałkowaniu składać w trójkąt i znów wałkować, rozłożyć na blasze do tart, wykleić rant.
4.Jajka ubić lekko trzepaczką, wymieszać ze śmietaną, tratym serem i przyprawami (w tym starty ząbek czosnku).
5.Rozłożyć różyczki brokułu, zalać masą śmietanowo-serową, piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 30-40 minut.
Komentarze