1kg kapusty kiszonej
1/2 paczki mieszanki 7 składnikowej
5 ziemniaków średniej wielkości
1/2 kg kości od schabu
2 średnie cebule
2 liście laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
łyżka smalcu
sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Rozgrzewający kapuśniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Oczyszczone mieso włożyć do garnka, zalać wodą tak, aby mięso w całości się zakryło.Gotować 15 min.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości, dodać do gotującego się mięsa wraz z przyprawami.
Kapustę pokroić, podsmażyć na smalcu wraz z pokrojoną cebulą, dodać do gotującego się mięsa z ziemniakami. odać mieszankę warzywną.Całość gotować do miękkości składników.
Porady
Zupa wyśmienicie smakuje dobrze doprawiona pieprzem, idealna na zimowe chłody.
Komentarze