selerowe placuszki

0 (0 ocen)

  • 30 min

słodkie, chrupiące, selerowe. smakują pysznie same, jak i jako dodatek do potrawy.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 duży seler korzeniowy
    - 1 duża marchew
    - kawałek sera żółtego
    - 1 cebula
    - 1 ząbek czosnku
    - 2 jajka
    - 4 łyżki mąki
    - suszona bazylia i natka pietruszki
    - olej do smażenia
    - sól, pieprz

Selerowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler, marchew i ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek siekamy. Dodajemy jajka. Mieszamy. Dodajemy mąkę i doprawiamy ziołami, solą i pieprzem. Smażymy na złocisty kolor.

Porady

Propozycja podania: sos śmietanowy z matką pietruszki i cytryną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy