Tagiatelle z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w pióra, czosnek w plasterki i podsmażamy na oliwie przez około 3 minuty. W tym samym czasie gotujemy makaron. Następnie do cebuli dodajemy pokrojone w ćwierćtalarki (grubość według uznania) cukinie i znowu podsmażamy aż do uzyskania lekko rumianego koloru. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy serki, mleko, solimy, pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy. Dodajemy ugotowany makaron i znowu mieszamy. Patelnię ponownie stawiamy na ''gazie'' i jej zawartość doprowadzamy do wrzenia. Przekładamy wszystko na talerze i dekorujemy przekrojonymi na pół pomidorkami, szczypiorkiem i uprażonymi ziarnami słonecznika. Smacznego!
Porady
Zamiast kremowego serka można także użyć sera pleśniowego typu Blue Cheese.
Komentarze