Zupa krem marchewkowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tym roku zdawałam maturę. Od czasu do czasu odciążam mamę i gotowanie obiadu bioręna siebie.

Składniki:

  • ● łyżka masła
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● 1/2 kg marchewki
    ● 2 ziemniaki
    ● 1 l bulionu
    ● 4 łyżki soku z cytryny
    ● garść pestek dyni
    ● szczypta ostrej mielonej papryki
    ● szczypta imbiru

Zupa krem marchewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pestki dyni prażymy na
    suchej patelni. Cebulę i czosnek
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Marchewkę i ziemniaki
    obieramy, myjemy i też kroimy
    w kostkę
  • 2. Warzywa, mieszając, podsmażamy
    na maśle. Wlewamy
    bulion i gotujemy 20 minut.
  • 3. Zupę lekko studzimy i miksujemy.
    Doprawiamy sokiem
    z cytryny, imbirem i papryką.
    Podgrzewamy. Posypujemy
    pestkami dyni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy