Zupa "zielono mi" ze szpinaku i cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.liście szpinaku opłukać, włożyć do dzbanka miksera, dać ząbki czosnku, wlać wodę 1/2 litra, dodać z włoszczyzny porę, liście selera i dobrze wszystko zmiksować
2.obrać marchew, seler, pietruszkę i pokroić w kostkę, wsypać do wody 3 litry, dać kucharek i gotować z 15 minut
3.dodać pokrojoną cukinię ze skórką i zagotować
4.do zupy wlać z dzbanka szpinak, wlać trochę wody do dzbanka, opłukać i wlać do zupy, dodać masło, pieprz mielony i gotowac z 10 minut
5.śmietanę 18 % słodka, mąkę, wodę wymieszać i wlać do zupy i mieszając zagęścić, dodać posiekaną natkę pietruszki
Komentarze