Faszerowane cebule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy. Gotujemy
kilka minut w osolonym wrzątku.
Wierzchy ścinamy. Środki
wydrążamy, siekamy i smażymy
na rozgrzanym oleju.
2.Farsz: pieczarki oczyszczamy,
drobno kroimy i podsmażamy.
Ryż gotujemy na sypko.
Pieczeń kroimy w cienkie paski.
Mieszamy z pieczarkami,
ryżem, posiekanym czosnkiem
i natką. Doprawiamy solą
i pieprzem.
3.Cebule napełniamy farszem
i posypujemy żółtym serem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego,
wlewamy 1/2 szkl.
rosołu. Pieczemy 25 minut
w temperaturze 180 °C.
4.Resztę rosołu mieszamy
z koncentratem i podsmażoną
cebulą. Zagotowujemy,
doprawiamy solą, pieprzem
i cukrem. Wlewamy do cebul.
Pieczemy jeszcze 10 minut.
Komentarze