Faszerowane pomidory

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Łatwe w przygotowaniu i smaczne - na obiad jak i zarówno na przystawkę mogą się sprawdzić.
Takie pomidory mozna przygotować z dowolnym farszem w środku -ja polecam w tej wersji.

  • 45 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI PODSTAWOWE:
    -kiełbasa cienka (ok 400 g)
    -pieczarki (ok 100 g)
    -pomidory (7 szt)

    SKŁADNIK PODSTAWOWY DODATKOWY:
    -kasza jęczmienna (woreczek)

    SKLADNIKI ROBOCZE:
    - cząber
    -sól
    -pieprz
    -łyżka koncetratu
    -czerwona papryka (słodka)
    -oliwa

    DEKORACJA:
    -pietruszka

Faszerowane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane pomidory 1. Odcinamy czubki pomidorów , łyżką wydrążamy miąższ z pomidora . Gotujemy kaszę.Kiebasę kroimy w drobną kostkę , pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach , wybrany miąższ z pomidora rowniez kroimy drobno . Podsmażamy kiełbase a potem dodajemy pieczarki , pomidory i łyżkę koncentratu- na koniec dosypujemy kaszę i doprawiamy przyprawami .
  • Faszerowane pomidory 2. Faszerujemy wydrążone pomidory i przykrywamy odcietymi czubkami pomidora. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą -układamy pomidory i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy