Łatwe w przygotowaniu i smaczne - na obiad jak i zarówno na przystawkę mogą się sprawdzić.
Takie pomidory mozna przygotować z dowolnym farszem w środku -ja polecam w tej wersji.
Faszerowane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Odcinamy czubki pomidorów , łyżką wydrążamy miąższ z pomidora . Gotujemy kaszę.Kiebasę kroimy w drobną kostkę , pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach , wybrany miąższ z pomidora rowniez kroimy drobno . Podsmażamy kiełbase a potem dodajemy pieczarki , pomidory i łyżkę koncentratu- na koniec dosypujemy kaszę i doprawiamy przyprawami .
2.Faszerujemy wydrążone pomidory i przykrywamy odcietymi czubkami pomidora. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą -układamy pomidory i pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach .
Komentarze