Faszerowane pomidory

0 (0 ocen)

Aromatyczne pomidory nadziane warzywami z ryżem i soczystym kurczakiem. Smaku dodaje kolendra.

Składniki:

  • 6 pomidorów
    500 g kurczaka
    Przyprawa do mięsa
    1 cebula
    200 g pieczarek
    250 g warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami
    Sól
    Pieprz
    Ostra czerwona papryka
    Kolendra
    Olej do smażenia

Faszerowane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów ścinamy wierzch, środek wydrążamy (tak żeby nie uszkodzić ścianek). Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i pieczarki, delikatnie podsmażamy po czym dodajemy kurczaka i miąższ z wydrążonych pomidorów. Po 7 minutach dodajemy mieszankę warzyw na patelnię z ryżem i pieczarkami. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy ostrą czerwoną papryką, kolendrą, solą i pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i warzyw. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy