Markizy czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Mąkę przesiewamy na stolnicę dodajemy cukier puder schłodzone masło, mieszamy i siekamy nożem. Robimy wgłębienie dodajemy jajka, cukier waniliowy, kakao oraz rozkruszoną czekoladę i sól.
Zarabiamy szybko ciasto - wkładamy na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na cienki placek. Kieliszkiem lub okrągłą foremką wycinamy kółka.
Ciastka wykładamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy 15 minut w temperaturze 180.
Po upieczeniu ciasteczka przestudzamy.Sm Smarujemy przygotowany kremem i składamy razem posypujemy cukrem pudrem
2.MASA CZEKOLADOWA
Miękką margarynę ucieramy na puch dodajemy stopniowo po łyżce na przemian masę z czekolady czyli rozpuszczoną czekoladę na parze oraz masę jajeczną czyli ubite całe jajka z cukrem. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Komentarze