1.biszkopt:Białka ubić z solą i cukrem na sztywno. Nadal ubijając dodawać po żółtku. Mąkę z proszkiem przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Przelać do tortownicy (26 cm) i upiec.
2.krem:Z podanych składników ugotować budyń. Gorący przykryć pokrywką, odstawić do ostugnięcia mieszając co jakiś czas.Zimny budyń utrzeć z masłem na puszysty krem
3.Rozsmarować na nim dżem a następnie delikatnie, aby nie wymieszać, krem budyniowy. Posypać połową migdałów. Biszkopty nasączać w ponczu i układać na kremie. Wyłożyć drugą część kremu. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, posmarować wierzch grubiej oraz boki. Pozostałe biszkopty przeciąć na połowę, ułożyć wokół tortu. Z pozostałej bitej śmietany i migdałów utworzyć dekorację. Tort przechowywać w lodówce.
Porady
aby było szybciej, biszkopt można zastapić podłużnymi biszkoptami
Komentarze